14 Şubat 2013 Perşembe

14 Şubat Sevgililer Günü ve One Billion Rising!

Sevgililer Günü
Bugün 14 Şubat 2013 Perşembe. Sevgililer günü olarak seçilmiş özel bir gün. Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü tarzındaki özel günleri pek sevmeyenlerdenim. Bunun sebebi bu tip günlerin olanları mutlu etmesinden çok olmayanları mutsuz ettiğini düşünürüm. Bu nedenle Sevgililer Gününe dair çok birşey yazmayacagım: Kutlayanların kutlu olsun, kutlamayanlar için sevgilerini gösterdikleri bir gün daha olsun, sevgilisi olmayanlar içinse en kısa zamanda sevecekleri biri olsun :)

One Billion Rising
Bugün Dubai'de Türk Kadınları olarak Rixos The Palm'da toplanarak One Billion Rising için dans ettik. 100 kişiye yakın bir katılım oldu. Tüm dünya ile aynı saatte olması adına sabah 10 gibi erken bir saatte toplandık. Güneş tam tepedeydi. Müzikle birlikte hareketlenmeler de başladı. Koreografi çok bilinmiyordu ancak liderliği alan birkaç kişi öne geçerek hareketler takip edildi. Müzik çok güzel ve anlamlı. Türk kadının coşkusu ve enerjisiyle sabah 10 olması ve güneşe rağmen oldukça hareketli ve güzel bir dans oldu. Organize eden Sultanlara çok teşekkürler :)

One Billion Rising Nedir?
Dünyada V-day adında global bir hareket var. Amacı kadına şiddete son vermek! Bu grubun 15.yılı olması nedeniyle bu sene "One Billion Rising" adında bir kampanya yürüttüler. Kampanyanın mantığı şu: istatistiklere göre dünyada her üç kadından biri şiddete maruz kalıyorsa tüm dünya nüfusuna oranlandığında bu bir milyar (billion) kadın ediyor, bu nedenle bir milyar kadının bu şiddete son vermek adına bir araya gelmesi, dans ederek dikkatleri üzerine çekmesi ve global olarak birlikteliğin gücünü kullanması çok etkileyici.
İşte tam bu nedenden bunun bir parçası olabildiğim için mutluyum!

One Billion Rising için 14 Şubat'ın seçilmesinin de bir nedeni var: "The 'V' in V-Day stands for Victory, Valentine and Vagina."

One Billion Rising şarkısını ve dansını da aşağıdaki videodan izlemenizi tavsiye ederim, oldukça anlamlı.



1 yorum:

  1. Biz de Barcelona'da dansımızı ettik. Ama maalesef burada Türk kadınları organize olmadı. Herkes bireysel katıldı. biz 4 kadın 2 erkek olarak kadına karşı şiddeti protesto ettik...
    Dans ederken video çekemedim ama diğer dansları merak edersen:
    http://t.co/YEsjVrs
    http://instagram.com/p/Vv6yDaiDMz/
    http://instagram.com/p/Vv6FQ7CDMZ/

    YanıtlaSil