24 Şubat 2013 Pazar

Dubai'de Gece Hayatı


İsterseniz daha basit bir soruyla başlayayım blog'a: 


Dubai'de alkol içebilir miyim?

Evet. :) Dubai'de halka açık alanlar dışında evinizde veya alkol lisansı olan herhangi bir restoran, bar, gece kulübü veya otelde alkol tüketebilirsiniz. Lisans genelde otellerde olduğu için gece kulüpleri daha çok otellere bağlı yerlerde oluyor. Alkole dair dikkat etmeniz gereken şey: alkolle araç kullanmamak! Bu şekilde yakalanırsanız sınır dışı edilebilirsiniz.

Evimize alkol nerden alabiliriz diyorsaniz?
- Duty Free (Istanbul çıkıştan değil, Dubai'nin içindeki duty free'den almanızı öneririm: 4 lt hakkınız var, 24'lük kutu biralar 1 lt sayılıyor.) - İçki lisansi olan yabancı bir arkadaş edinmek: aslında Dubai'de alkol satan dükkanlar var ancak alkol alma lisansınızın olması gerekiyor. Müslüman bir Türk olarak bu lisansı çıkarmanız hemen hemen imkansız!- 800 AED üzeri bir alımınız olacaksa alkolü evinize kadar getiren kişiler var (paranın olduğu yerde çözüm vardır her zaman)- Daha önceki yazımda belirtmiştim bazı emirlikler daha esnek: Umm Al Quwain'deki Barracuda Beach Resort'tan hiç kimlik veya lisans göstermeden içki alışverişi yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken yer Sharjah: En tutucu emirlik, alkol dahi satılmıyor. Buradan geçerken kontrol vs yok ama oldu da yakalandınız biraz başınız ağrıyabilir!

Ev Dışında İçilecek / Gezilecek Güzel Gece Kulüpleri/ Barlardan birkaç Öneri! 
Barasti Beach Bar
- The Observatory: Dubai Marina bölgesinde Marriott Otel'in roofunda yer alan güzel manzaraya sahip bir bar
- Barasti Beach Bar: Dubai Marina bölgesinde Le Meridien Oteline bağlı bir gece kulübü. Dubai'ye geldiğinizde duyacağınız ilklerden olabilir, oldukça popüler. Üst ve alt katta farklı müzikler çalıyor, üst katta dance floor da olduğu için biraz daha popüler müzikler, 80'ler vs çalıyor. Alt kat ise lounge alanı gibi, kumsal tarafına da burdan geçiyorsunuz, burası daha çok oturup muhabbet edebileceğiniz bir alan. Rahat bir mekan, topuklu ile de gitseniz flip flopla da gitseniz göze batmayacak bir yer. 
- Amwaj Rotana Rosso: Rosso Amwaj Rotana içinde yer alan bir restaurant. Güzel bir terasta açık havada daha sakin içki içmek isteyenler için. (Rosso İtalyan bir restaurant aynı zamanda, yemekli organizasyon da yapılabilinir)
Marina Yat Kulübü Aquara Lounge
- Marina Yacht Club- Aquara: Aquara Marina Yat Kulübün içinde bir lounge bar. Güzel bir marina manzarası var, açık terası oldukça büyük, içeride genelde ingilizler var. Biraz daha şık bir mekan. Perşembe -Cuma'ları oldukça güzel çalan bir DJi var. Gece 00:30dan sonra bir alana bir bedava happy hourları mevcut. Ladies night Salı geceleri (bayanlara üç tane kendi hazırladıkları şekerli bir kokteyl bedava, kokteyl pek güzel diyemeyeceğim!)
- Sho Cho: Jumeirah yolu üzerinde Marina Beach Resort Oteline bağlı bir Japon restaurantı. Ancak akşam 22:00dan sonra güzel açık hava bir gece kulübüne dönüşüyor. Direk denizin kenarında hoş bir mekan. Güzel müzik, şık insanlar. Girişte dress code uygulaması var, şort, parmak arası olmamalı. Lychee martinisi önerilir :)
- Buddha Bar: Bir klasik, Dubai'de de mevcut. Grosvenor House otelinde yer alıyor. Henüz gitmek nasip olmadı, gidince ayrıca yazarım :) 
Trader Vic's
- Trader Vic's: Orijini Amerika olan bu zincir Arap yarımadasında özellikle expatlar arasında oldukça popüler. Trader Vic's aslında bir Mai Tai bar. Mai Tai rom, likör ve lime ile hazırlanan sert, değişik bir içki, tadı güzel. Ama bunun dışında da Puka Puka, Pino Pepe gibi tadları da denemenizi tavsiye ederim.(biraz daha girly tatlar olabilir ;)) Madinat Jumeirah'daki Trader Vic'sde haftasonları canlı müzik oluyor. 
Trader Vic's Kokteylleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder