12 Şubat 2013 Salı

Benihana Restaurant Amwaj Rotana

Eşimin işi nedeniyle Dubai'ye taşındığımızı belirtmiştim, burdaki tüm kadınlar gibi :)
Eşimin çalıştığı şirketin ortaklarını seviyorum, yılbaşı çekilişinde bize Benihana Restaurant'tan hediye çeki geldi, tabi hemen araştırıp denedim.

Benihana Restaurant JBR Walk'ta (Jumeriah Beach Residence: sahil tarafında kurulmuş yüksek binalardan oluşan bir yerleşim bölgesi, sahil kısmında da çeşitli cafe ve restaurantlar olduğu için oldukça trend yerlerden biri) Amwaj Rotana otelinin en üst katında yer alıyor. Aslında Japon, deniz ürünleri ve sushi mutfağı. Ancak denenmesi gereken Teppenyaki menusu: yani live cooking. 



Teppenyaki Nasıl Birşey?
Ocağın etrafına maksimum 8 kişi oturuyor, bu şekilde 4 ocak var. Ocağın başında da bir aşçı oluyor. Daha önceden garsona vermiş olduğunuz siparişleri tekrar ediyor ve sırasıyla onları ocağın üstünde showlarla pişirmeye başlıyor. Yaklaşık bir saat süren eğlenceli bir deneyim. Aşçı bir yandan yemekleri yaparken bir yandan da esprili biçimde yemeklerle interaktif bir show yapıyor. Tavuk, et ve balık karışımlarından bir tanesini menuden seçiyorsunuz, fiyatlar seçtiğiniz yemeğe göre 195 ile 265 AED arası (100AED=50TL: AED para birimini ikiye bölerek kolayca TLye çevirebilirsiniz). İçecekler buna dahil değil, mekan otele dahil olduğu için alkol menusu de mevcut. Çorba, salata ve tatlı  teppenyaki menusunun içinde. Tatlı da iki seçenek vardı biz gittiğimizde, biri kızartılmış dondurma diğeri de yufkaya sarılmış çikolata, fıstık ezmeli bir tatlıydı, ikisi de güzeldi :)


Bu da showdan küçük bir video: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder