17 Şubat 2013 Pazar

Dubai'de Ehliyet Almak


Dubai'ye uzun sureli geldiyseniz, cehennem sıcaklarını ve taksi şoförlerini düşünerek hemen araba almaya karar verebilirsiniz :) Verginin olmaması ve benzin fiyatlarının ucuz olması da araba almayı çekici hale getiriyor. Araba almadan önce ilk iş olarak ehliyet işini halletmeniz gerek. 

Bunun için 2013'te mevcut süreç şu şekilde:


Türk ehliyetimiz BAE'de tanınan ülkeler arasında yer alıyor, yani kolaylıkla bir RTA(Roads and Transport Authority) ofisine giderek ehliyetinizi dönüştürebilirsiniz. Tanınmayan ülkeler arasında olsaydınız tekrar sınava girmek gibi bir sürecin içine girebilirdiniz. 

Türk ehliyetini dönüştürmek için gerekli belgeler:
- Türk Konsolosluğuna öncelikle email atmanızda fayda var.(consulate.dubai@mfa.gov.tr) Mailde tercümanlarının mail adresini paylaşıyorlar. Tercümanın mail adresine ehliyetinizi scan edip ya da arkalı önlü fotoğrafını çekip göndermeniz gerekli. Tercüman size konsolosluğa gelip alabileceğiniz günü bildiriyor, o gün konsolosluğa gidip 175 AED vererek tasdikli tercüme dökümanınızı alabilirsiniz. Yanınızda mutlaka ehliyetinizin orjinali olsun! (Türk Konsolosluğu Pazar-Perşembe 08:30-12:30 arası başvuru kabul ediyor)
- Emirates id fotokopisi ve orjinali
- Sponsorunuzdan imzalı "no objection letter"
- Pasaport fotokopisi ve orjinali
- Oturma izni ve orjinali
- Eye test (Bunu Al Barsha RTA Licensing Center içerisinde başvuruya gittiğinizde yaptırmanızı öneririm. Dışarda da herhangi bir optikçide yaptırabilirsiniz ama ya formları olmuyor ya da fiyatı daha yüksek söylüyorlar. RTA'da yaptırdığınızda 100 AED ödüyorsunuz. Sadece harf okuyorsunuz, belli harfleri yanlış okusanız da çok sorun yok;) Yanınızda mutlaka bir resim olmalı!)
- Başvuru için bir fotoğraf, bu fotoğraf ehliyetinizde kullanılmıyor iyi gözükmesine çok kasmayın bu nedenle :)
- 410 AED başvuru ücreti (nakit kabul ediliyor)

Tüm bu evraklarınızla RTA ofisine gidiyorsunuz. Mall of Emirates yakınında Al Barsha Driving Centre'a gidebilirsiniz. Pazar-Perşembe 08:00-14:00 arası açık. Gittiğinizde formu dolduruyorsunuz, formda ve evraklarda birisi yardımcı oluyor, fotokopisi çekilmesi gereken eksik evrağınız varsa 2 AED'ye çekip yardımcı oluyorlar. Eye testi de yaptırdıktan sonra numaranızı alıyorsunuz, 410 AED başvuru ücreti ödüyorsunuz. Fotoğrafınız orada çekilip 5 dakika içinde ehliyetinizi basıp size veriyorlar. 

Tüm bu işlemler oldukça çabuk oluyor, işin sonunda 10 yıllık ehliyetiniz elinizde, hayırlı uğurlu olsun!:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder