26 Şubat 2013 Salı

I want to Ride My Bicycle :)





Küçüklüğümden beri yazlık yerlerde bisiklet kullanmayı çok sevmişimdir. Çocukluğum yazları 3 ay boyunca Datça'daki yazlığımızda bisiklet üzerinde geçti diyebilirim.

Bu nedenle klasik Marina yürüyüş yolumda Marina Yat Kulübünün önünde bugün karşıma çıkan byky'leri görünce çok mutlu oldum :)

.
Orijini Alman olan nextbike'ın "bicycyle sharing" konseptini buradaki lokal firma "byky" getirmiş. Kiralayabilmek için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor. En basit yöntemi akıllı bir telefonunuz var ise app'ini indirerek kayıt olmanız, yoksa oradaki kiosklardan da bunu yapabiliyorsunuz. Kayıtta telefon numaranızı ve kredi kartınızı girmeniz isteniyor. Kredi kartınızdan kayıt bedeli olarak bir 8 Euro çekiliyor. Bunun dışında kiraladığınız süreye göre belli kiralama fiyatları var, yandaki fotoğrafta güncel fiyatları bulabilirsiniz.

Marina dışında Downtown'da da noktaları var. Şu an için The Address Hotel, Souk Al Bahar, Burj Park, Burj Khalifa, Marina Walk, Marina Mall, Marina Yacht Club, Marina Gulf Boat ve Marina Dusit'te.


Keyifle bisiklet sürmeler! :)





2 yorum: