31 Ocak 2013 Perşembe

Marina Bölgesinde Yaşam


Dubai Marina oldukça hareketli bir yer, eğer bekarsanız, yeni evliyseniz ve henüz çoluk çocuğa karışmadıysanız bu bölgedeki apartmanlar oturmak için ideal.
Marina Walk ve JBR Walk iki yakın yürüme alanı:
Marina Walk Marina çevresine yapılmış bir yürüyüş alanı, burada supermarketler, cafeler ve Dubai Marina Mall bulunmakta.
JBR walk ise sahil yanından devam eden yürüyüş parkuru, burada trendy yemek yerleri, oteller ve cafeler bulunmakta. Sahil kısmından da denize girmek ve kumsal keyfi yapmak mümkün :) JBR'da şu an sahil kısmında yeni bir alışveriş merkezi yapıldığı için otopark sıkıntılı, trafik oldukça yoğun. Yürüyerek geçiyorsanız peşi sıra dizili lüks arabaları inceleyebilirsiniz, adeta bir galeri :)

Marina & JBR skyview

Marina night view

Soldaki pembe bina Koc residence :)

JBR Paul - her tadını sevdiğimiz :)

JBR Walk

22 Ocak 2013 Salı

Al-Safa'da Sefa :)


Dubai denilince akla sıcak, çöl, kum gelir değil mi? Ama bu çölün ortasına kocaman bir vaha kurmuşlar:
Al-Safa Park

Al-Safa Park şehrin ortasında 4 girişi olan, içinde şelale, barbekü alanları, futbol sahaları ve gölleri olan büyük bir park. Hafta sonları barbekü yapmaya gelen ailelerle dolu olan bu mekana 3 Dirhem yani 1.5 TL lik bir giriş ücreti ödeniyor.

Çimlerde uzanıp kitap okuyanlar, barbekü yapanlar, futbol veya rugby oynayanlar, koşanlar ve yürüyüşe çıkanlarla dolu park :) Doğal yönlerden daha çok imkanımız olan İstanbul'da böyle bir park anlayışının olmaması ne kötü. Her büyük kozmopolit şehirde bu tarz rahatlama yerlerinin olması gerektiğine inanıyorum. Bizdeki Yıldız Parkı, Emirgan biraz daha küçük konseptli kalıyor.

Fırsat buldukça Al-Safa'da sefaya ve spora devam :)


Safa Park Plan
Gölün civarından manzara


Three Muskeeters


Sabahların Vazgeçilmezleri


17 Ocak 2013 Perşembe

Mall of Emirates'de Bir Gün

Bugün Emirates ID kartımı çıkarmak için parmak izi verip resim çektirdim. Oturma izni aldıktan sonra herkes bu kimlik kartını çıkarmalı. Enteresan bir yer Dubai, buraya gelenlerin hepsinin bir sponsoru var yani bir iş nedeniyle buraya gelmediyseniz ya da eşinizin işi nedeniyle (bu durumda eşiniz sponsorunuz oluyor) ülkede en fazla turist vizesinin izin verdiği kadar kalabiliyorsunuz.

Kartımı çıkardıktan sonra yakınındaki "Mall of Emirates" alışveriş merkezine gidiyorum. Burası Dubai Mall kadar büyük değil ama gene de içinde "Ski Dubai" kayak pistinin olduğu göreceli büyük bir yer.














Alışveriş arası süper bir keşfim oldu:
Classic Corto @ Costa Coffee



Bu iki shot espresso ve sütle yapılanı, daha siyah sevenler için sırf üç shot espresso ile yapılan "black corto" ve daha tatlı sevenler için "mocha corto" da mevcut..








3 Ocak- 3 Şubat arası Shopping Fest Dubai'de, çok bir şey anlamıyorsunuz, sadece bugün ortada birkaç show vardı. Bana biraz dansçılar şişman geldi :) Kıyafetler ve müzik iyi seçilmiş ama ona lafım yok:) 



15 Ocak 2013 Salı

Madinat Jumeirah

Yazmaya başladığımdan beri daha çok yazdığımı ve daha çok fotoğraf eklemem gerektiğini düşünüyorum :)

İşte burdaki en sevdiğim turistik yerlerden birisi: Madinat Jumeirah.

Burası şehrin içinde bir şehir gibi. Dünyanın tek yedi yıldızlı oteli "Burj Al Arab" manzarasını çok güzel yakalıyorsunuz. Turistik bir çarşısı var, Souk deniyor. Oldukça güzel restaurant, cafe ve barları var. Güzel havada dışarıda alkol içebileceğiniz bir yer burası. Dilerseniz Venedik gibi kanallar arasında tekne ile gezebiliyorsunuz.




DuBizzle & Sultans of Dubai

Dubai'deki iki kurtarıcım:

DuBizzle: Kiralık ev, araba, ikinci el eşya her türlü satılık şey bulabileceğiniz bir site. Evimizi DuBizzle'dan bulduk :) Dubai'deyseniz ya da gelecekseniz kaçırılmayacak bir site:
http://dubai.dubizzle.com/

Sultans of Dubai: İsmini grubun kurucusu olan Yonca Tokbaş'ın verdiği bir yahoogroup bu, 2004'te kurulmuş ve şu an yaklaşık 1000 tane üyesi var. Grubun amacı bir şekilde Dubai'ye yerleşmiş Türk bayanların birbirleriyle sohbet edebilmesi, tanışması, bilgi alışverişinde bulunması. Bu gruba üye olmakla birlikte Dubai'deki yeni Google'ımı buldum :) Ne sorsam cevabı olan bir grup burası, çok yaşayın Sultanlar :)




13 Ocak 2013 Pazar

Dubai'de İlk Günler



Emirates Havayolları ile yaklaşık 4 saat uçuş sonrası Dubai'deyiz, geldiğimizde saat 02:00 civarı. Dışarı çıktığımda çok nemli sıcak bir hava beklerken normal bir bahar havası karşılıyor beni.
Taksilere doğru yürüdük, iki tane 35 kglık bavulumuz, iki tane 10kglık kabin içi bavulumuzla birlikte bizi station wagon taksilere yönlendirdiler. Pembe beyaz bir taksiye doğru gittik, şoförü de çok bakımlı beyaz saten eldivenli pembe beyaz giyinmiş bir kadın. "Ladies taksi" diye bir kavram olduğunu orada öğreniyorum :) Bizim bu bavulları bagaja koyarken bu bayan nasıl yardım edecek derken gayet atik bir şekilde hepsini eşimle birlikte yerleştirdiler. Tertemiz güzel kokularla Seikh Zayed yolunu takip ederek Marina çıkışından evimize geldik.

Evimize girdiğimizde saat 3'e geliyordu, eşim evi gösterdi bana, 1+1 daireye göre oldukça büyüktü, salonla yatak odası büyük aynı ölçülerde iki odaydı, iki tuvalet, mutfak ve bolca dolap vardı evde. Bir de marinaya bakan balkonumuz :)

Sabah kalktığımızda eşim işe gitti. Evi karıştırmaya başladım, evi eşyalı tuttuğumuz için çok şey vardı evin içinde, neleri kullanırım neleri kullanmam ayrımına başladım. Bazı eski şeyleri ayırdım attım. Tabak çanak çok fazlaydı, buna çok sevindim. Sadece çayı camda içmeyi sevdiğim için kendime cam çay bardakları aldım :)

Ev genel olarak Ikea'dan yapılmış, Salonda Ikea'dan alınmış yatak olabilen kanepenin kılıflarını çıkarıp bir Türk olarak yıkadım, takarken de maalesef yatak olabilme özelliğini kaybettik koltuğun :( Eskiden olan bir sorun olduğuna hala inanıyorum :) 

İlk günler evin ihtiyaçlarını belirlemek, bol bol da temizlik yapmakla geçti...Bir de maalesef birkaç sorunumuz vardı:
- Mutfakta küçük böcekler gördük, bunun için ilaçlama şirketini beklememiz gerekti. National Pest Control diye bir şirket var, gelip tüm evi ilaçladılar. Evde yuvalanmadıklarını, belli yerlerden eve girdiklerini buraları slikonlamamız gerektiğiniz söylediler, o yerleri de binanın bakım görevlisine söyleyip slikonlattıktan sonra bir problemimiz kalmadı, umarım bir daha olmaz diyorum... Dubai sıcak ve nemli bir yer olduğu için maalesef böcekler çok olağan... 
- Gene Dubai'nin nemli bir yer olmasından ötürü ve inşaat sektörünün maalesef bizdeki kadar gelişmemiş olmasından ötürü o evler en fazla 10 senelik olmasına rağmen içleri eski duruyor, hep ahşap malzemeler kullanılmış ve ahşap da neme çok gelemediğinden sorunlar yaşanabiliyor. Bizim mutfakta da tüm dolaplar ahşap olduğundan ve ev uzun suredir kapalı durduğundan bir koku vardı, o kokunun geçmesi de uzun zaman aldı, sürekli evi havalandırdık, özel hava temizleyiciler var hem havayı temizliyor hem de havadaki nemi alıyor, bu ürünü bir arkadaşımız burada söyledikten sonra mutfaktaki vazgeçilmezimiz oldu. Waitrose'dan alıyoruz küçük 8 AEDlik hayat kurtarıcı bir şey :)
- Küçük tuvaletimizin tavanında küf vardı ve lavabo su akıtıyordu (hakikaten 9 senelik binalardan beklemeyeceğiniz hatalar!). Bunlar için de bizim emlakçının göndermiş olduğu bir şirket geldi, hep bu işleri yapanlar genelde Filipinli, Hintli. Asıl işi yapanlar düzgün İngilizce konuşamıyor, başlarında bir adam gelip onla anlaşıyorsunuz adam ona anlattıktan sonra gidiyor. Hem lavabo hem de boya için çok uğraştılar, boya küfün üstüne bir katman sürer biter diye düşünüyorduk ama bizdeki eski usul katman katman yaparak kurumasını bekleyerek ufacık alan için 3 saat harcadı. 

Tüm bu eksiklerimizi de hallettikten sonra evimi daha da sevmeye başladım :) Daha önce direk hazır yerlere geçmiş ve evle çok uğraşmamıştık. Ev ile kendin uğraşınca daha farklı bir sahiplenme geliyormuş insana :)


9 Ocak 2013 Çarşamba

Dubai'ye Geliş

Dubai'deki hikayemiz Aralık 2012 de basladı.

Eylül 2012'de evlendik, İstanbul'da ev kurduk, balayında bir iş teklifi ile hayatımızı değiştirmeye karar verdik, yeni kurulu düzenimizi kapatarak 3 ay içinde eşimin işi nedeniyle Dubai'ye taşındık.

Dubai'ye gelmeden bir ön araştırma yaptık, çevremizde bağlantılı olan birkaç kişi vardı, kimseden negatif bir şey duymadık şehirle ilgili, okuduğumuz bloglar vs de çok faydalı oldu, aslında bu nedenle de bu blogu oluşturuyorum, bizden sonra geleceklerin de gözünde canlansın istiyorum buradaki yaşam.

3 ay içinde çok şey değişti hayatımızda, evlendik, ev kurduk, işlerimizi bıraktık, ev kapadık, yeni bir ülkeye taşındık, yeni ülkede yeni bir ev ve hayat kuruyoruz...

Gitmeden son karemiz havaalanında ailelerimiz ve sevdiklerimizle.. İşin en zor tarafı zaten onları geride bırakmak...