12 Mart 2013 Salı

Dubai'de Çöl Safari!

Çölde Safari
Dubai'ye gelip de yapılmadan gidilmemesi gereken birşey varsa o da bu sanırım :)

Çöl safariyi ayarlamak için birçok firma var, Dubai Entertainer kitabını almanızı öneririm, bu kitapta genelde bir alana bir bedava konsepti olduğundan tek bir çöl safari programında kitabın fiyatını çıkarabiliyorsunuz.

Hangi firma ile gitmeli?
Ben şimdiye kadar iki tane firma denedim: Desert Rangers ve Arabian Night Tours. İkisinden de memnun kaldım.
Desert Rangers'da şoförümüz lokal biriydi, bu nedenle çok iyiydi, 6 kişilik jeepi kapattığımızdan başına buyruk gezindi, kuma saplanan bir jeepe yardım ettik, aksiyonluydu. Kamp alanı Arabian Night Tours'a göre biraz daha zayıftı ama kesinlikle kötü değil.
Arabian night toursda ise jeepde 4 kişiydik, iki tane tanımadığımız kişi olduğundan klasik tura katıldık, jeepler arka arkaya bir rotada ilerliyorlar, bu da keyifli çünkü ön jeepin yatışını gördüğünüzde sizin de dışarıdan öyle göründüğünüzü idrak ediyorsunuz! :)
Fiyatlar hemen hemen her turda aynı, 300aed civarı ödüyorsunuz ama bahsettiğim Entertainer kitabıyla 300aed'e iki kişi faydalanabiliyorsunuz.

Safariye Nasıl Giyinip Gitmeli?
Çöl kumu hiç ısınmayan cinsten ve yumuşacık, bu nedenle terlikle gidip çölde yalın ayak dolaşmanızı tavsiye ederim, güzel bir duygu. Şort / pantolon ve tshirtle gidebilirsiniz. Ancak güneş batınca çöl serinliyor yanınıza mutlaka kalın birşeyler alın.

Program nasıl?
15:00-15:30 arası sizi evinizden alıyorlar. Toplam 6 kişi oluyorsunuz jeepte, eğer 6 kişiyi dolduramıyorsanız size yakın bölgeden kişilerle aynı jeepte oluyorsunuz.
Yaklaşık 45 dakika yolculuk sonrasında çöle geliyorsunuz. Çöle gelmeden bir ihtiyaç molası veriliyor, bazı yerlerde squad bike da oluyor, 20 dakikanız olduğu için böyle birşey de deneyebilirsiniz :)
Çöle gelindiğinde fotoğraf molası veriliyor. Bu sırada jeepin lastikleri indiriliyor.
Çölde yaklaşık bir saatlik safari yapılıyor. Biraz sallayan cinsten. Tips: Eğer midenize güvenmiyorsanız orta yerde oturmanızı tavsiye ederim. Bu durumda en kötü yer en arkası. Şoförler çok usta, güvenebilirsiniz, ne kadar yatırsalar da hiç bir şey olmuyor. :)
Gün batımında bir fotoğraf çekimi daha yapıp kamp alanlarına götürüyorlar.
Kamp alanında önce tanoura show var: erkek dansçının semazen hareketlerle dansı. Arkasından açık büfe başlıyor. Tips: Çok sıra olduğundan tavsiyem tanoura show sonlanmaya yakın açık büfenin yakınında durun ;) 
Ve son olarak belly dance ve çölden ayrılış. 22:00 gibi evlerinize bırakıyorlar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder