14 Nisan 2013 Pazar

Dubai'deki Türk Restaurantları

Farklı bir ülkede yaşamaya başlayınca başka mutfakları tatma eğiliminde bir insanım aslında.. Ama gene de buraya gelecekler için Türk yemeği özlemi olduğunda gidebilecekleri bir yerler olduğunu bilmek güzel :) Bunun için Dubai'de olan Türk restaurantlarını toparlamaya çalıştım yazıda, hepsini denemedim maalesef, ama çevremden hep güzel şeyler duyduklarım bunlar:

- Anatolia Restaurant: Ibni Batuta Mall'un içinde China Court alanında yer alıyor. Bahçesi oldukça keyifli. Mantıdan, ekşili dolmaya, lahmacun, kebaba bir çok seçenek bulabileceğiniz bir yer. Ben özellikle ekşili dolmasına bayıldım :)


- Turkish Village: 2013 başında Jumeira Road üzerinde açılan üç katlı büyük bir Türk restaurantı. İçerisi daha çok Arap'lara yönelik tasarlanan şıklıkta. Menunun yıldızı masanın ortasına uzunca gelen Konya'nın ünlü etli ekmeği. Bunun dışında da börek, mercimek çorbası, kebap, pastırmalı humus gibi bir çok Türk tadını da bulabilirsiniz. Ayrıca simitli, poğaçalı, börekli Türk kahvaltısı da mevcut. 


- Sultan Baba: Festival City içinde yer alan bir Türk restaurantı. Özellikle iskenderi tavsiye olunur. Burada maalesef döner ustası her Türk restaurantında yok, Sultan Baba istisnalardan. Rahatlıkla yiyebilirsiniz. 


- Zurna: Safa Park'a yakın Jumeirah bölgesinde bir Türk restaurantı. Konsept gene kebap :) Lezzetli etler ve mezeler sizleri bekliyor :)


- Saray Sofra: Address Downtown Otel'in tam karşısında açılan Saray Sofra da iskenderi ve künefesiyle meşhur. Burj Khalifa manzarasıyla Türk yemeği keyfi, afiyet olsun :)


- Tantuni: Evet tantunici bile var :) JLT de hem et tantuni hem vejeteryan tantuni bulabileceğiniz bir restaurant mevcut. Ayrıca evlere servisleri de var. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder