22 Mayıs 2013 Çarşamba

Dubai'ye Gelmek!



Dubai'ye ziyaret amaçlı geliyorsanız, turist vizesine başvurursunuz. Bu vize uçacağınız havayolu aracılığıyla kolaylıkla alınabilir. Verilen vize 30 gün geçerli tek girişli turist vizesi olacaktır. Bu vizeniz bittikten sonra tekrar Dubai'ye girmek isterseniz yeni vize başvurusu için tekrar 30 gün beklemeniz gerekir. Yani sürekli turist vizesi alarak kalmanız Dubai'de imkansız.

Daha uzun süre kalmak istiyorsanız: Dubai'de ya bir işiniz olmalı ya da işi olan eşiniz :)
Kendi işinizde ya da bir firmada çalışıyorsanız sponsorlukla çalışma vizesine(employment visa) başvurabilirsiniz. Sponsor işe kabul aldığınız firma olabilir. Sponsor ülke içinde yaptığınız herşeyden sorumlu yani ehliyet alacaksanız, içki ruhsatı istiyorsanız ya da kredi alacaksanız hepsinden önce sponsorunuzun onayı olmalı. Çalışma vizesinin çıkarılması için sponsorunuz başvuruları yapıyor, sizin ülkeye girdikten sonra medical  check yaptırmanız ve sonra da emirates id için başvurmanız gerekli. Verilen vize genellikle 2 yıllık.

Uzun süreli kalmak için bir başka vize tipi ise çalışma vizesine sahip eşiniz aracılığıyla başvurabileceğiniz aile vizesi (family residence visa). Bu durumda işiniz olmasa bile eşinizin sponsorluğunda ülkede kalabiliyorsunuz. Eşinizin size sponsor olabilmesi için eşinizin baz maaşının en az 4000AED ve ev yardımı alıyor olması lazım. Bu vizede çalışmak istediğinizde firma sizin adınıza çalışma kağıdı (labour card) çıkararak sponsorluğunuzu değiştirmeden çalışmaya hemen başlayabiliyorsunuz.

Dubai iş dinamikleri üzerine sistemini kurmuş bir ülke, bu nedenle herkes işinde gücünde ve dünyanın en güvenilir şehirlerinden!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder