14 Mayıs 2013 Salı

Dubai'de Beachler!

İlk geldiğim zamanlar Dubai Kumsalları ismiyle bir yazı yazmıştım. O yazıda daha çok Kite Beach ve JBR dan bahsetmişim.

Geçen zaman içinde oluşan favorilerimle yeni bir liste yapıp sizinle paylaşayım dedim:

1- JBR: JBR Marina bölgesinde yaşayanlar için yürüme mesafesinde olan müthiş bir sahil. Burası halk plajı yani hasırınız, havlunuz, içeceğiniz, yemeğiniz beraber gidiyorsunuz. Olmazsa olmaz ekipmanlar, ik kişilik hasır ve küçük bir buzluk. Güneşi sevenlerdenseniz şemsiyesiz de oturuluyor. Bu sahilde hep o bölgede yaşayan yabancıları görüyorsunuz, İngiliz ve Amerikalı çoğunlukta. Birşey yemek istediğinizde ise JBR Walk sadece birkaç adım uzaklıkta. Sahilin tek dezavantajı süren alışveriş merkezi inşaatı. Bunun dışında sahil olarak en geniş ve denizi en temiz yerlerden. 


Dalgalı zamanlarda sörf yapanlara da rastlayabilirsiniz ;)

 2- Kite Beach: Kite Beach'e Jumeira yolu üzerinden ulaşıyorsunuz. Jumeirah Beach Park'a gelmeden Saga World'un oradan giriyorsunuz. Burası da oldukça uzun ve temiz bir halk plajı. Konsept JBR'a çok benziyor. Bu sahili Kite Surf yapanlar benimsemiş, oldukça fazla kite yapan kişi görebilirsiniz. Genç bir kitlesi var, plaj voleybolu ve beach ball oynayanlar, köpüklü alanda futbol oynayanlar, fitness yapanlar ve hatta capoeira yapanlar bile görebilirsiniz.


























 3- Jumeirah Beach Park: Burası Downtown tarafında oturanlar için oldukça yakın sahili olan bir park alanı. Daha çok ailelerin tercihi. Çünkü burada hem yeşillik hem sahilden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda barbekü yapma şansınız da mevcut. Bu park alanına giriş 5AED, araç ile girerseniz 20AED. Cuma günleri burada halk gününü hissedebilirsiniz çok fazla kalabalık oluyor. 

























 4- Al Mamzar Beach Park: Burası da Jumeirah Beach Park gibi hem park hem sahil alanı. Barbekü yapma seçeneği de mevcut. Şemsiye ve şenzlong da kiralayabilirsiniz. Deira bölgesinde yer alıyor, Sharjah yolu üzerinde. Kendi içinde küçük bir yarımada şeklinde. Cumaları oldukça kalabalık, diğer günler daha keyif alabilirsiniz. Bu park alanına giriş 5AED, araç ile giderseniz 20AED.



























 5- Nasimi Beach: Nasimi'yi sona sakladım, burası özel bir beach. Atlantis otelin içinde yer alan bir beach club. Giriş ücretsiz ancak minimum 150AED harcama tutarı var. Sabah erkenden gidip yer kapmak önemli, 1'den sonra hiç yer bulamama ihtimaliniz yüksek. Buraya özel yazdığım yazıyı bu linkten okuyabilirsiniz: Sahilde Keyif: Nasimi Beach.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder