2 Mayıs 2013 Perşembe

Dubai'de denize karşı rakı-balık adresi: Flooka

Flooka Dubai Marina Beach Resort içinde yer alan Lübnan asıllı bir balık lokantası. Lübnan esintilerini menudeki humus, tabule, fatuş gibi salata ve mezelerinden kolaylıkla hissedebilirsiniz.




Başlangıçta sıcak pide ve zeytin geliyor ortaya, oldukça lezzetli!
Balık olarak ara sıcaklarda tercihimiz ızgara kalamar ve sarımsak-kişniş soslu karides oldu, ana yemekte ise karışık kızartılmış balıklar ve günün ızgara balığını istedik. Izgara kalamar oldukça fazla geliyor, yumuşak ve güzel olmasına rağmen sanırım kızartılmış her zaman tercihim. Sarımsak-kişniş soslu karides ise sos biraz ağır olsa da porsiyon çok büyük olmadığı için güzel bir tad bırakıyor ağızda :) Günün balığı ızgara kingfish idi. Açıkcası burada balıklar bana biraz etsiz geliyor, dolayısıyla da yağsız. Bunda da aynı kanıdayım. Kızartılmış balıklar da lezzetli ancak gene etsiz olduğu için balıklar daha çok etrafını kaplayan un kızartmasının tadını alıyorsunuz.

İstanbul ve Ege'de çok güzel balıklar yediğimizden dolayı bu eleştirilerim yoksa eminim İngilizler bayılıyordur :) Mekan deniz kenarı nadir yerlerden biri, atmosfer sıcak, Dubai'deki klasik lükslüğün soğukluğundan uzak. Rakı olarak Arap'ların Arak'ını sipariş edebilirsiniz. Rakıya göre daha küçük bardakta geliyor, bir bardak 20TL- biraz pahalı ama gene de denize karşı rakı balık özlemini kesinlikle gideriyor :)

Fiyat aralığı ise balık yemeklerinde 60-120AED arası, mezeler ise her Lübnan lokantasında olduğu gibi 15-30 AED arası değişiyor.

Keyifli rakı balıklar hoş muhabbetler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder