27 Mayıs 2013 Pazartesi

Dubai'ye gelecek Bayanlara!

Dubai'de yeni bir yaşam kararı verdiniz ve Dubai'ye yerleşeceksiniz. Burada özellikle yeni evlilerde bayanlar için kritik bazı konular var. Dubai'ye gelmeden siz siz olun tüm soyadı değişikliklerinizi tüm evraklarınızda tamamlayın. Evlilik cüzdanınıza çok güvenmeyin çünkü burada maalesef çok geçerli bir belge değil. Hatta eşinizin sponsorluğuna geçecekseniz evlilik cüzdanınızı burada meşrulaştırmak için öncelikle orjinali ile birlikte Türk Konsolosluğuna gidip 40AED karşılığında "Aslı Gibidir" kopyasını almanız lazım. Bu kopyayla Bur Dubai'de yer alan Ministry of Foreign Affairs'a gidip UAE tarafından da tasdiğini almanız lazım. UAE tasdiği için de 155AED ödüyorsunuz. Bunlar sonunda geçerli bir evlilik cüzdanınız olup family visa'ya başvurabiliyorsunuz.

Soyadınızın tutarlı olması gereken evraklar pasaport, vize, Emirates ID ve ehliyetiniz. Bu nedenle mutlaka değişikliği yapıp tutarlı gidin, yoksa hepsine yeni baştan başvurmak zorunda kalabilirsiniz!

Ayrıca UAE'de çalışmak da istiyorsanız, işe girerken gerekli olabilecek diplomalarınızı önceden Türkiye'de noter tasdikli tercüme yaptırmak da zaman kazandırabilir. 

1 yorum: