26 Mayıs 2013 Pazar

Tapas Nite in Dubai: Al Hambra

Alhambra İspanya'da Granada şehrinde yer alan Endülüs sınırları içinde 780 yıllık İslam izlerini taşıyan bir saray. İspanya'da en çok ziyaret edilen turistik yerlerden biri, yılda yaklaşık 3 milyon ziyaretçi alıyor. Avrupa'nın ortasında bu tarz başka bir yapı yok: Kızıl kireç renkli bir kasırın ortasında sular ve havuzlar, islami eserler. Her şey büyük bir harmoni içinde. Tepelikte yer aldığı için inanılmaz manzaralar seyredebilir, o sessizlik ve huzur çinde cennette gibi hissedebiliniz.

İşte aynı cennet meğer Dubai'de Al Qasr oteli içinde de yaratılmış. Al Qasr Madinat Jumeirah bölgesinde yer alan Jumeirah grubuna ait lüks bir otel. Aynı Alhambra gibi kızıl kireçten yapılmış, muhteşem aydınlatmalar, havuzlar ve kanallarla cennetten bir parça olmuş. Gerçekten bir Arap şeyhi gibi hissetmek istiyorsanız sanırım gitmeniz gereken otel budur :)



Bu otele herhangi bir rezervasyonunuz olmadan giremezsiniz, biz de Al Hambra İspanyol Tapas restaurantında yer ayırarak ziyaret etme fırsatı bulduk. Al Hambra restaurantı da o kadar keyifli bir keşif oldu ki hemen yazılarda önceliği buna verdim :) Mekanın hem kapalı hem açık terasta yeri var, teras otelin içinde bulunduğu kanal ve denizi palmiyeler arasından gören çok hoş bir alan. Menü soğuk ve sıcak tapas, ana yemek, ızgaralar ve tatlıdan oluşuyor. Akıl karıştıracak karışıklıkta değil, beğendiklerinizi menü üzerinden işaretleyip garsona iletiyorsunz.


Biz 4 çeşit tapas ve paella yedik, hepsi mükemmeldi. Paella içinde şaşırtıcı biçimde oldukça fazla deniz ürünü bulunuyor. Ve tabi böyle bir restaurantın olmazsa olmazı Sangria'mızı da içtik, biz rose ile olan karışımı denedik, süper bir yaz içkisiydi :)


19:30-20:00 gibi canlı müzik de başlıyor, tüm Al Qasr buradan yükselen gitar sesi ve hoş İspanyol nidalarla yankılanıyor. Dubai hepinize zaten tatil yeri gibi geliyordur eminim, ama Dubai içinde tropik bir tatil yerindeymiş gibi hissetmek de mümkün bu tip aktivitelerle- tepede dönen tavan vantilatörü, palmiyeler, kanal manzarası, gün batımı ve altta çalan ispanyol ezgiler :) Kesinlikle denenmeli :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder