31 Mart 2013 Pazar

Dubai'de Araba Almak!

Dubai'de araba almaya karar verdiniz ama ne alacaksınız? Burası öyle bir dünya ki vergi yok ve benzin ucuz: yani hayatınızda hiç bir zaman kullanamayacağınız arabalara burada ulaşmanız daha kolay! Türkiye'de motor hacmi 2000 cm3'ün üstüne çıktı mı vergiler acaip yükselir, Dubai'deyse vergi olmadığından arabaların minimum motor hacmi 2000 cm3.

Az önce Google'da dünyanın en pahalı arabalarına baktım, bu linkte yer alan tüm arabaları Dubai'de görmeniz mümkün. Bugatti, Aston Martin, Lamborghini, McLaren, Ferrari ve daha niceleri... Bu arabaları almak gene çok ucuz değil ancak alınması en kolay yer burası. 

Fiyatlar ve modeller hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz ya da araba arayışı içindeyseniz daha önce de bahsetmiş olduğum Dubizzle sitesini öneririm. İkinci el araç alacaksanız Dubizzle bu işin kaynağı, her gün düzenli takip edip yeni ilanlara bakarsanız aradığınız aracı rahatlıkla bulabilirsiniz. Aracı bulmaktan çok ne alacağına karar vermek daha uzun zaman alıyor diyebilirim :) 

Dubai'de ne tip araçlar tercih ediliyor?
SUV Jeep severler: 
Burada büyük araç kullanmakta hiç sıkıntı yok, çoğunluk kullanıyor diyebilirim. Yollar geniş, otopark sıkıntısı yok, benzin ucuz :) Çöle kendi arabanızla gitmek istiyorsanız ya da büyük bir aile olduysanız bu araçları tercih edebilirsiniz.
Japon arabaları burada çok tutuluyor. Toyota'nın Türkiye'de hiç görmediğim bir çok jeep tipini gördüm. Özellikle Toyota Prado, Nissan Patrol, Mitsubishi Pajero çok tercih edilenler arasında. 

Hız Tutkunları:
Yazının en başında yazdığım tüm markaları burada görmeniz ve bulmanız mümkün :) Vergi yok, benzin ucuz, yollar 8 şeritli ancak radar burda da var maalesef. Sheikh Zayed yolunda maksimum hız limiti 120, her yerde flaşlar var, geçtiğiniz takdirde resminiz çekilerek evinize gönderiliyor cezanız! En fazla hız yapabildiğiniz yol Abu Dhabi yolu, orda da limit 140. Peki bu arabalarla hız yapılmıyor mu diyorsanız? Bir şehir efsanesine göre Araplar ay sonu ellerinde bir bavul para ile cezalarını yatırmayı tercih ediyorlarmış :) 

Opel neredeyse hiç görmediğim bir marka burada. Orta segment arabalardan en çok Toyota Yaris'i görebilirsiniz. Şehirde taksi arabası olarak Toyota Camry kullanılıyor. 

Benzin ne kadar ucuz?
Gerçekten ucuz... Bu resim anlatır sanırım herşeyi 




30 Mart 2013 Cumartesi

Ferrari World - Abu Dhabi

Burası Dubai, 3 km yol üstünde aralıklarla 5 Ferrari görme şansınız var.
Büyük ihtimal Ferrari'nin en çok satıldığı ülkelerden biri BAE.

Abu Dhabi Şeyhi de bunu görmüş ve Ferrari World'u Abu Dhabi'ye doğru giderken Yas Island üstüne kurmuş.

Burada Ferrari'ye ait herşeyi bulabilirsiniz, hediyelik eşyadan Ferrari arabalarının sergisine kadar! Bir taraftan Ferrari tarihçesini sinevizyondan izleyip arabanın motoruna kadar her konuda ayrıntılı bilgi sahibi olurken diğer taraftan theme park içinde roller coaster, su kaydırakları ve çeşitli simulasyonlar içinde tüm günü eğlence içinde geçirebilirsiniz.



Bu parkın tabi ki gözdesi Formula Rossa: dünyanın EN HIZLI roller coaster'ı. 240km hıza kadar yükselebiliyor. Açık alanda 240km hızı direk bedeninizde hissetmeniz oldukça değişik bir deneyim. Ben normalde bu tip şeylerde çığlık atan bir tipken ilk kez sesim soluğum kesildi. Sanırım çığlık için bile biraz rahat olmak gerekiyormuş :)

Bununla ilgili Ferrari F1 pilotları Alonso ve Massa'nın bir videosu var, onlar da Ferrari World'u ziyaret etmiş ve Rossa'yı deneyimlemiş :) İzlemenizi tavsiye ederim:


Giriş ücreti 225AED ancak Entertainer Kuponlarınızla bir bilet alana bir bilet bedavadan faydalanabilirsiniz. 100AED daha verirseniz Premium giriş bileti alabilirsiniz, böylelikle daha az sıra bekleyebilirsiniz. Haftasonu gidecekseniz aslında bunu almanızı tavsiye ederim çünkü Rossa ride'ında yaklaşık 45-50 dk bekleyebiliyorsunuz. 

Rossa dışında birşey yok mu diye düşünüyorsanız, var ancak heyecan tutkunuysanız diğerleri o kadar da heyecanlı gelmeyecektir. Park haritasına bu linkten ulaşabilirsiniz: Park Haritası




26 Mart 2013 Salı

The Observatory

"The Observatory" Marina bölgesinde yer alan Marriott Otel'in 52. katında bir roof bar.
Özellikle gün batımında gitmenizi tavsiye ederim. Bir tarafta marina, bir tarafta deniz, bir tarafta palm görüntüsüyle şahane. Üstelik her gün beşte Happy Hour başlıyor. 20 AED'e gün batımında Mojitonuzu yudumlayıp Dubai'nin keyfini çıkarın!






25 Mart 2013 Pazartesi

Reem Al Bawadi

Reem Al Bawadi Dubai'de şimdiye kadar keşfettiğim en iyi Lübnan restaurantı. Şehirde birkaç şubesi var. Biz Jumeirah yolunun üstündekine gittik, ancak daha sonra farkettik ki evimizin çok yakınında Marina Walk'un üstünde de bir tane var, hatta hiç farketmeden hep lokma yediğimiz yerin o olduğunu yeni anladık :)

Neler denenmeli?
Mezeler tek kelimeyle müthiş. Humus, Babaganuş (patlıcan salatası), tabule (maydanoz ve bulgurlu bir salata), fattuş (salatalık, domates ve maruldan oluşan bir salata ama üstünde kızartılmış küçük hamur parçaçıkları var), muammara (cevizli, salçalı, sarımsaklı ekmeğe sürmelik bir meze), grilled kebbeh (içli köfte), falafel (nohutlu kızartma köfteler), chicken shawarma (tavuk döner) denediklerimiz ve beğendiklerimiz.
Ayrıca Manaesh denilen pideli seçenekler içinden lahmacun, peynirli-zahterli(dağ kekikli) ve peynirli-sucuklu olanlarını seçtik ancak bunlar biraz kalın pide hamurlu olup çok alıştığımız lezzetler değildi, daha çok pizza gibiydi.

Mekanın tek dezavantajı maalesef bu güzel mezelerin yanında rakı veya herhangi bir alkol olmaması!

Tüm bu yemeklerden sonra canımız çay çekti, ancak gelen tabi ki gene bir Lipton English Breakfast'tı!

Nargile seviyorsanız, nargile denemeniz de tavsiye edilir!

Şimdiden afiyet olsun!

http://www.reemalbawadi.com/index.php

20 Mart 2013 Çarşamba

Arap Kokuları: Öd (Oud)

Hayatınızda çoğu görüntüyü unutabilirsiniz. Bir araştırmaya göre bu unuttuğumuz yaşanmışlıkları en kolaylıkla hatırlayabildiklerimiz belli bir koku ile özdeşleştirdiklerimiz. O kokuyu duyduğumuzda bilinç altında da olsa daha önceden bir tanıdıklığımız varsa kendimizi yakın hissediyoruz. Çamlık kokusunun yazlığımızı hatırlatması ve o yeri sırf bu nedenle sevmemiz gibi. Güzel bir günde sürdüğümüz kokunun yıllar sonra karşımıza çıkıp bizi o güne götürmesi gibi. Sizin aklınıza da bir sürü örnek geliyordur eminim..

Ben Dubai'den döndükten sonra bana burada yaşadığım günleri hatırlatacak koku ise kesinlikle Öd (Oud) olacaktır. O kadar bu yarım adaya özgü bir koku ki.. Öd aslında Güneydoğu Asya taraflarında yetişen bir ağaç türü. Yanmış odun kokusuna tatlı bir aroma katılarak oluşan ağır bir koku, bizim hacı yağı olarak tabir ettiğimiz koku gibi ağır ve kalıcı. Araplar arasında ise oldukça ilgi çeken bir koku türü.

Dior gibi markaların bu bölgeye özel Oud kokuları oldukça revaçta ve fiyatları da diğer kokulara kıyasla oldukça yüksek (100ml 800AED civarı).



Deira Bölgesinde gezerken ablam bir arkadaşı için Oud kokularından arıyordu, birkaç yerel mağazaya sorduk ve hepsi aynı mağazaya yönlendirince gittiğimiz yerin iyi olduğundan emin olduk:

Rasasi
Rasasi tüm Gulf ülkelerinde (Birleşirk Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman, Bahreyn ve Katar) 115'den fazla showroomu olan Dubai menşeili bir aile şirketi. Burada Oud kullanılan ürünlere yöneldikçe fiyatlar yükseliyor. Oud kokusunu benim gibi çok ağır bulanlardansanız daha light olan French kokular da mevcut. Mekana girip Patrick Süskind'in kitabındaki gibi kendine kokuya vermiş kişilerin tek tek o küçük şişeleri sizin zevkinize göre koklatmaları ve içindeki karışımları tarif etmeleri bile burayı ziyaret etmeniz için bir neden. Ben Deira'daki yerine gittim, eski şehirde eski bir dükkan olması da oryantalliğini arttırıyor diyebilirim:)
www.rasasi.com

Her yaşadığınız güzelliğin kokusunu bulmanız dileğiyle!

18 Mart 2013 Pazartesi

Deira / Bur Dubai / Creek / Old Dubai

Bur Dubai ve Deira Dubai'nin en eski bölgeleri. Bu iki bölge arasından "Creek" geçiyor, dere gibi bir su diyebiliriz. Creek üzerinde abra denilen küçük ahşap kayıklarla ulaşım yapılıyor. Zaten eskiden bu bölge sadece balıkçılıkla geçiniyormuş. Ne zaman ki ülkeden petrol çıkmaya başlamış Emirlik, Sheikh Zayed yolu boyunca büyümeye başlamış ve expatlar için çekici alanlar yaratılmış: Downtown Dubai ve Dubai Marina gibi. Her şehrin mutlaka kendi içinde farklılıkları, bölünmüşlükleri vardır: Dubai de "eski" ve "yeni" şehir olarak ikiye ayrılıyor. Bugünün yazısı "Eski" olan...

Bur Dubai ile Deira arasında çalışan Abralar var, 1 AED karşılığında bunları kullanabiliyorsunuz, Creek'i gezmek için çok hoş bir alternatif. Abralar aşağıdaki gibi ahşap iptidai kayıklar :) Tipps: Abraya binmeden etrafta büfelerde satılan taze hindistan cevizi suyunuzu alıp abrada keyfe devam edin!
Abra @ Creek

Creek'i gezmek için Dhow Cruise da bir alternatif. Dhow'lar aşağıdaki gibi daha büyük ahşap yemekli alanları olan tekneler. Yemekli cruise gezileri için Tour Dubai'yi inceleyebilirsiniz.

Dhow @ Creek

Deira'da başka neler yapabiliriz?
Baharat (Spice) ve Altın (Gold) Çarşısını (Souk) gezebilirsiniz. Souk burada pazar demek. Spice ve Gold Souk bu bölgenin en meşhur pazarları. Ancak İstanbul'da Mısır Çarşısı ve Kapalı Çarşıyı gördüyseniz bu iki yer de sizin için pek birşey ifade etmeyebilir, oldukça küçük İstanbul'la kıyaslandığında. 

Heritage Village'ı ziyaret ederek eski tarz yapıları ve yaşamları görebilirsiniz. Ayrıca bu bölgede Dubai'yi bu hale getirmiş olan vizyoner liderleri Sheikh Zayed bin Maktoum Al Maktoum (1912-1958)'un evi de bulunmakta. 

Not: Yarın bu bölgede keşfettiğim bir koku dükkanından bahsedeceğim, kaçırmayın! 

17 Mart 2013 Pazar

Burj Khalifa & Fountain Show

Dubai'ye gelen ziyaretçilerin en beğendiği aktivitelerden biri daha: Burj Khalifa ve Fountain Show!

Dubai "EN"ler şehri: Dünyanın en yüksek binası da 828m ile Burj Khalifa. Önceden binanın ismi Burj Dubai imiş. Ancak Abu Dhabi emiri Khalifa bin Zayed Al Nahyan Dubai'nin 2009 yılında yaşadığı krizden çıkmasını sağladıktan sonra binanın ismi Burj Khalifa olarak değiştirilmiş. 

160 katlı binanın seyir tepesi 124. katında, asansör saatte 40kmye ulaştığından 2 dakikada tepeye çıkabiliyorsunuz. Eğer tepesine çıkmak isterseniz gelmeden mutlaka web sayfasından biletinizi alın: http://www.burjkhalifa.ae/en/. Önceden alırsanız fiyat 125AED, kapıdan alırsanız 400AED. Gün batımı tercih edilen saatler olduğu için önceden rezervasyon yaptırmanız istediğiniz saat dilimini ayarlamanız için önemli.




Fountain Show
Dubai Mall'un çıkışında Burj Khalifa'yı gören su gösterilerinin yapıldığı bir alan var, burada Downtown manzaralı Fountain Show'u izleyebilirsiniz. Her akşam 18:00'den 23:00'e kadar her yarım saatte bir su gösterisi var. Her gösteride farklı müzikler kullanılıyor. Tipps: Eğer fountaini gören bir restaurantta akşam yemeğinizi yiyorsanız birkaç tane gösteriyi keyifle izleme şansı yakalarsınız. Gösteriyi güzel izleyebileceğiniz birkaç restaurant önerisi: Wafi Gourmet, Karam Beirut, Carluccio's, Scoozi, Ping Pong, Social House, Vapiano.

EZEL Fountain Show!
Araplar Türk dizilerine meraklılar, ama fountain showda Ezel'in müziğiyle karşılaşmak şaşırtıcı oldu :)



14 Mart 2013 Perşembe

Dubai'de Tekne ile Gezi!

Dubai'yi limolarla, jeeplerle, develerle gezebileceğiniz gibi teknelerle de gezebilirsiniz.

Bunun için bir çok seçeneğiniz var:
  • Sportif ruhluysanız: Balığa çıkabilirsiniz.(Bununla ilgili yazımı buradan okuyabilirsiniz) 4 saat süren bir aktivite, tekneler genellikle 6-8 kişilik. Bu 4 saatin bir kısmını balık tutarak bir kısmını da denize girerek geçirebilirsiniz, tamamen size kalmış. 1350AED'e böyle bir tekne kiralayabiliyorsunuz. (Luxury Sea Boats, 0506508822) 
  • Sadece Marinada kanallarda gezeyim yeter diyorsanız: Marinanın içinde gezen teknelerle açık denize gidenler ayrışıyor, Marina'nın içinde hız yapılmadığı için daha basit teknelerle gezerken, Marina dışında sürat tekneleri ön planda oluyor. Marinanın içinde tek kişiyseniz Captain Jack ile 60AED'e bir saatlik tur yapabilirsiniz. 10 kişiye kadar kalabalık bir grupsanız f1yacht.com ile 300AED'e tekneyi tutabilirsiniz. 
  • Marina dışında Palm ve Burj Al Arab'ı da görmek istiyorum diyorsanız: Yellow Boats ve Luxury Sea Boats'un rotaları güzel. Tek kişiyseniz Yellow Boats'a katılarak 200AED'e bu turu yapabilirsiniz. Üç kişiden fazlaysanız Luxury Sea Boats'u öneririm, 600AED'e size özel tekne ile bir saatlik aynı turu yapabilirsiniz. 
  • Sadece açık denizde hız yapmak istiyorum diyorsanız: Yellow Boats'un yetişkinlere özel Thrill turları var, 30dk sürüyor ve ücreti 150AED.
Bu seçenekler dışında kanallarda gezen yemekli dhow cruise tekneleri var, ancak gezdiğiniz bir Seine nehri olmadığı için bana çok çekici gelmiyor :)

12 Mart 2013 Salı

Dubai'de Çöl Safari!

Çölde Safari
Dubai'ye gelip de yapılmadan gidilmemesi gereken birşey varsa o da bu sanırım :)

Çöl safariyi ayarlamak için birçok firma var, Dubai Entertainer kitabını almanızı öneririm, bu kitapta genelde bir alana bir bedava konsepti olduğundan tek bir çöl safari programında kitabın fiyatını çıkarabiliyorsunuz.

Hangi firma ile gitmeli?
Ben şimdiye kadar iki tane firma denedim: Desert Rangers ve Arabian Night Tours. İkisinden de memnun kaldım.
Desert Rangers'da şoförümüz lokal biriydi, bu nedenle çok iyiydi, 6 kişilik jeepi kapattığımızdan başına buyruk gezindi, kuma saplanan bir jeepe yardım ettik, aksiyonluydu. Kamp alanı Arabian Night Tours'a göre biraz daha zayıftı ama kesinlikle kötü değil.
Arabian night toursda ise jeepde 4 kişiydik, iki tane tanımadığımız kişi olduğundan klasik tura katıldık, jeepler arka arkaya bir rotada ilerliyorlar, bu da keyifli çünkü ön jeepin yatışını gördüğünüzde sizin de dışarıdan öyle göründüğünüzü idrak ediyorsunuz! :)
Fiyatlar hemen hemen her turda aynı, 300aed civarı ödüyorsunuz ama bahsettiğim Entertainer kitabıyla 300aed'e iki kişi faydalanabiliyorsunuz.

Safariye Nasıl Giyinip Gitmeli?
Çöl kumu hiç ısınmayan cinsten ve yumuşacık, bu nedenle terlikle gidip çölde yalın ayak dolaşmanızı tavsiye ederim, güzel bir duygu. Şort / pantolon ve tshirtle gidebilirsiniz. Ancak güneş batınca çöl serinliyor yanınıza mutlaka kalın birşeyler alın.

Program nasıl?
15:00-15:30 arası sizi evinizden alıyorlar. Toplam 6 kişi oluyorsunuz jeepte, eğer 6 kişiyi dolduramıyorsanız size yakın bölgeden kişilerle aynı jeepte oluyorsunuz.
Yaklaşık 45 dakika yolculuk sonrasında çöle geliyorsunuz. Çöle gelmeden bir ihtiyaç molası veriliyor, bazı yerlerde squad bike da oluyor, 20 dakikanız olduğu için böyle birşey de deneyebilirsiniz :)
Çöle gelindiğinde fotoğraf molası veriliyor. Bu sırada jeepin lastikleri indiriliyor.
Çölde yaklaşık bir saatlik safari yapılıyor. Biraz sallayan cinsten. Tips: Eğer midenize güvenmiyorsanız orta yerde oturmanızı tavsiye ederim. Bu durumda en kötü yer en arkası. Şoförler çok usta, güvenebilirsiniz, ne kadar yatırsalar da hiç bir şey olmuyor. :)
Gün batımında bir fotoğraf çekimi daha yapıp kamp alanlarına götürüyorlar.
Kamp alanında önce tanoura show var: erkek dansçının semazen hareketlerle dansı. Arkasından açık büfe başlıyor. Tips: Çok sıra olduğundan tavsiyem tanoura show sonlanmaya yakın açık büfenin yakınında durun ;) 
Ve son olarak belly dance ve çölden ayrılış. 22:00 gibi evlerinize bırakıyorlar.






10 Mart 2013 Pazar

Dubai Ziyaretçileri için Gezi Planı Önerileri

Yazılara bir ara girdi! Sebebi Dubai'ye gelen tatlı ziyaretçilerimiz :) Önce aileyi ağırladık, arkasından da çok yakın arkadaşlarımız Çelik ailesini  :) İş için Dubai'ye bir aylığına gelmiş arkadaşımız Burak'ın da aynı döneme gelmesi müthiş oldu :)

Bu nedenle bu yazının teması Dubai'ye gelen ziyaretçileriniz için gezi planı önerileri!

Perşembe-Pazar gelen ziyaretçiler için plan:
Gün 1: 
- Dubai'ye gelip deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmaca. Birkaç öneri: JBR plajı, Nassimi Beach, The One & Only Mirage, Zabeel Saray.
- Akşam yemeği için Madinat Jumeirah bölgesine hareket. Şehrin içinde şehir keşfetmece, souk (pazar) gezmece. Akşam yemeği için bu bölgede en güzel manzaraya sahip yer bence et yemekleri yapan Meat Co. Önceden rezervasyon yaptırıp suyun yanında masalar da oturmak lazım. Burj Al Arab manzarası bu bölgede çok güzel. 
- Yemek sonrası Madinat Jumeirah'ın hareketli barı Trader Vic's'de değişik kokteyller deneyip canlı müzik dinlemece. Denenmesi gereken kokteyller: Mai Tai, Puka Puka.
- Hala enerjiniz varsa Marina Yacht Club'ın içinde Aquara Lounge'a uğrayıp eşsiz marina manzarasında müthiş müzikler dinleyerek açık havada dans etmece!

Gün 2:
- Kahvaltı sonrası Kite Beach'e hareket. Burada su ve plaja ait her tür sporu yapma imkanınız var :)
- 15:00-22:00 arası Çöl Safari. Çöl Safari için bir çok firma var. Benim denediklerim Desert Rangers ve Arabian Night Tours. İkisi de iyiydi, Arabian Night  Tours'un kamp alanı biraz daha iyiydi diyebilirim. Bu turlarla çölde gün batana kadar safari yapıp fotoğraf çekme şansı yakalıyorsunuz. Tur firması akşam olunca  çölde bedevi kampına sizi bırakıp burada tanoura dansı, dansöz gibi showlarla açık büfe yemeği sunuyorlar. Yemek çok iyi değil ama ortamda idare ediyor. 22:00 gibi de evinize bırakıyorlar. Ayrı bir yazıda daha detaylandıracağım safariyi. 
- Çölden sonra hala gücünüz varsa Dubai'nin gece mekanlarında devam etmece. Önereceğim yerler için şu yazıma bakabilirsiniz: Dubai'de Gece Hayatı!

Gün 3:
3. gün kalınan gün sayısı kısa olunca kritik. Çöl safari örneğin yapılmadan gidilmemesi gereken bir deneyim. 
- 3.güne önereceğim aktiviteler ise daha çok kişisel zevk ve tercihlere göre, bu nedenle 3 alternatif olarak şunları önerebilirim: 
  • Marina'dan özel tekne kiralayıp ya da mevcut tekne turlarına katılarak Marina kanallarını, Atlantis Oteli, Palm bölgesini ve Burj Al Arab'ı denizden yakından görme ve fotoğraf çekme imkanı 
  • Atlantis Otel'in içinde yer alan Aquaventure su parkı veya Burj Al Arab'ın içinde yer alan Wild Wadi su parkına gitmece 
  • Abu Dhabi'de yer alan Ferrari World'e gitmece. Burası Ferrari severler için bir cennet, hem tüm modelleri yakından görüp belli simulasyonları kullanabiliyorsunuz hem de dünyanın en hızlı roller coasterına binip F1 pilotu hızını ve adrenalinini hissedebiliyorsunuz.
- Akşam ise Dubai'nin en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall'u ziyaret. Alışveriş imkanı. Akvaryumun belli bir kısmını da ücretsiz görebilirsiniz. Akşam yemeği mutlaka Fountain Show'u izleyebilecek restaurantlardan birinde yenilmeli. Fountain Show Dubai Mall'un dış alanında yapılan ışıklı, müzikli bir su gösterisi. Akşam 18:00'den 22:00'ye kadar her yarım saatte bir izleyebilirsiniz. Aynı alanda dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı da görüp fotoğraflama imkanınız var. Fountain Show'u güzel izleyebileceğiniz restaurantlar: Carluccio's, Scoozi, Wafi Gourmet, Ping Pong, Karam Beirut, Vapiano. 

Gün 4:
Geri dönüş günü olduğu için son alışverişler için Dubai'nin ikinci büyük alışveriş merkezi Mall of Emirates ziyareti. Alışveriş merkezi içinde yer alan kayak pistini de burada görebilirsiniz. 

Daha da çok günü olursa ziyaretçilerinizin Palm ve JBR bölgelerini daha detaylandırabilirsiniz!

Bol ziyaretler, gezmeler ve Dubai'de keyifli dakikalar dileğiyle!

Not: Burada bahsettiğim aktivitelerin her birini de ayrıca daha detaylı bilgiler vererek yazacağım, takip etmeye devam edin ;)