14 Mart 2013 Perşembe

Dubai'de Tekne ile Gezi!

Dubai'yi limolarla, jeeplerle, develerle gezebileceğiniz gibi teknelerle de gezebilirsiniz.

Bunun için bir çok seçeneğiniz var:
  • Sportif ruhluysanız: Balığa çıkabilirsiniz.(Bununla ilgili yazımı buradan okuyabilirsiniz) 4 saat süren bir aktivite, tekneler genellikle 6-8 kişilik. Bu 4 saatin bir kısmını balık tutarak bir kısmını da denize girerek geçirebilirsiniz, tamamen size kalmış. 1350AED'e böyle bir tekne kiralayabiliyorsunuz. (Luxury Sea Boats, 0506508822) 
  • Sadece Marinada kanallarda gezeyim yeter diyorsanız: Marinanın içinde gezen teknelerle açık denize gidenler ayrışıyor, Marina'nın içinde hız yapılmadığı için daha basit teknelerle gezerken, Marina dışında sürat tekneleri ön planda oluyor. Marinanın içinde tek kişiyseniz Captain Jack ile 60AED'e bir saatlik tur yapabilirsiniz. 10 kişiye kadar kalabalık bir grupsanız f1yacht.com ile 300AED'e tekneyi tutabilirsiniz. 
  • Marina dışında Palm ve Burj Al Arab'ı da görmek istiyorum diyorsanız: Yellow Boats ve Luxury Sea Boats'un rotaları güzel. Tek kişiyseniz Yellow Boats'a katılarak 200AED'e bu turu yapabilirsiniz. Üç kişiden fazlaysanız Luxury Sea Boats'u öneririm, 600AED'e size özel tekne ile bir saatlik aynı turu yapabilirsiniz. 
  • Sadece açık denizde hız yapmak istiyorum diyorsanız: Yellow Boats'un yetişkinlere özel Thrill turları var, 30dk sürüyor ve ücreti 150AED.
Bu seçenekler dışında kanallarda gezen yemekli dhow cruise tekneleri var, ancak gezdiğiniz bir Seine nehri olmadığı için bana çok çekici gelmiyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder