18 Mart 2013 Pazartesi

Deira / Bur Dubai / Creek / Old Dubai

Bur Dubai ve Deira Dubai'nin en eski bölgeleri. Bu iki bölge arasından "Creek" geçiyor, dere gibi bir su diyebiliriz. Creek üzerinde abra denilen küçük ahşap kayıklarla ulaşım yapılıyor. Zaten eskiden bu bölge sadece balıkçılıkla geçiniyormuş. Ne zaman ki ülkeden petrol çıkmaya başlamış Emirlik, Sheikh Zayed yolu boyunca büyümeye başlamış ve expatlar için çekici alanlar yaratılmış: Downtown Dubai ve Dubai Marina gibi. Her şehrin mutlaka kendi içinde farklılıkları, bölünmüşlükleri vardır: Dubai de "eski" ve "yeni" şehir olarak ikiye ayrılıyor. Bugünün yazısı "Eski" olan...

Bur Dubai ile Deira arasında çalışan Abralar var, 1 AED karşılığında bunları kullanabiliyorsunuz, Creek'i gezmek için çok hoş bir alternatif. Abralar aşağıdaki gibi ahşap iptidai kayıklar :) Tipps: Abraya binmeden etrafta büfelerde satılan taze hindistan cevizi suyunuzu alıp abrada keyfe devam edin!
Abra @ Creek

Creek'i gezmek için Dhow Cruise da bir alternatif. Dhow'lar aşağıdaki gibi daha büyük ahşap yemekli alanları olan tekneler. Yemekli cruise gezileri için Tour Dubai'yi inceleyebilirsiniz.

Dhow @ Creek

Deira'da başka neler yapabiliriz?
Baharat (Spice) ve Altın (Gold) Çarşısını (Souk) gezebilirsiniz. Souk burada pazar demek. Spice ve Gold Souk bu bölgenin en meşhur pazarları. Ancak İstanbul'da Mısır Çarşısı ve Kapalı Çarşıyı gördüyseniz bu iki yer de sizin için pek birşey ifade etmeyebilir, oldukça küçük İstanbul'la kıyaslandığında. 

Heritage Village'ı ziyaret ederek eski tarz yapıları ve yaşamları görebilirsiniz. Ayrıca bu bölgede Dubai'yi bu hale getirmiş olan vizyoner liderleri Sheikh Zayed bin Maktoum Al Maktoum (1912-1958)'un evi de bulunmakta. 

Not: Yarın bu bölgede keşfettiğim bir koku dükkanından bahsedeceğim, kaçırmayın! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder