17 Mart 2013 Pazar

Burj Khalifa & Fountain Show

Dubai'ye gelen ziyaretçilerin en beğendiği aktivitelerden biri daha: Burj Khalifa ve Fountain Show!

Dubai "EN"ler şehri: Dünyanın en yüksek binası da 828m ile Burj Khalifa. Önceden binanın ismi Burj Dubai imiş. Ancak Abu Dhabi emiri Khalifa bin Zayed Al Nahyan Dubai'nin 2009 yılında yaşadığı krizden çıkmasını sağladıktan sonra binanın ismi Burj Khalifa olarak değiştirilmiş. 

160 katlı binanın seyir tepesi 124. katında, asansör saatte 40kmye ulaştığından 2 dakikada tepeye çıkabiliyorsunuz. Eğer tepesine çıkmak isterseniz gelmeden mutlaka web sayfasından biletinizi alın: http://www.burjkhalifa.ae/en/. Önceden alırsanız fiyat 125AED, kapıdan alırsanız 400AED. Gün batımı tercih edilen saatler olduğu için önceden rezervasyon yaptırmanız istediğiniz saat dilimini ayarlamanız için önemli.




Fountain Show
Dubai Mall'un çıkışında Burj Khalifa'yı gören su gösterilerinin yapıldığı bir alan var, burada Downtown manzaralı Fountain Show'u izleyebilirsiniz. Her akşam 18:00'den 23:00'e kadar her yarım saatte bir su gösterisi var. Her gösteride farklı müzikler kullanılıyor. Tipps: Eğer fountaini gören bir restaurantta akşam yemeğinizi yiyorsanız birkaç tane gösteriyi keyifle izleme şansı yakalarsınız. Gösteriyi güzel izleyebileceğiniz birkaç restaurant önerisi: Wafi Gourmet, Karam Beirut, Carluccio's, Scoozi, Ping Pong, Social House, Vapiano.

EZEL Fountain Show!
Araplar Türk dizilerine meraklılar, ama fountain showda Ezel'in müziğiyle karşılaşmak şaşırtıcı oldu :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder