30 Mart 2013 Cumartesi

Ferrari World - Abu Dhabi

Burası Dubai, 3 km yol üstünde aralıklarla 5 Ferrari görme şansınız var.
Büyük ihtimal Ferrari'nin en çok satıldığı ülkelerden biri BAE.

Abu Dhabi Şeyhi de bunu görmüş ve Ferrari World'u Abu Dhabi'ye doğru giderken Yas Island üstüne kurmuş.

Burada Ferrari'ye ait herşeyi bulabilirsiniz, hediyelik eşyadan Ferrari arabalarının sergisine kadar! Bir taraftan Ferrari tarihçesini sinevizyondan izleyip arabanın motoruna kadar her konuda ayrıntılı bilgi sahibi olurken diğer taraftan theme park içinde roller coaster, su kaydırakları ve çeşitli simulasyonlar içinde tüm günü eğlence içinde geçirebilirsiniz.



Bu parkın tabi ki gözdesi Formula Rossa: dünyanın EN HIZLI roller coaster'ı. 240km hıza kadar yükselebiliyor. Açık alanda 240km hızı direk bedeninizde hissetmeniz oldukça değişik bir deneyim. Ben normalde bu tip şeylerde çığlık atan bir tipken ilk kez sesim soluğum kesildi. Sanırım çığlık için bile biraz rahat olmak gerekiyormuş :)

Bununla ilgili Ferrari F1 pilotları Alonso ve Massa'nın bir videosu var, onlar da Ferrari World'u ziyaret etmiş ve Rossa'yı deneyimlemiş :) İzlemenizi tavsiye ederim:


Giriş ücreti 225AED ancak Entertainer Kuponlarınızla bir bilet alana bir bilet bedavadan faydalanabilirsiniz. 100AED daha verirseniz Premium giriş bileti alabilirsiniz, böylelikle daha az sıra bekleyebilirsiniz. Haftasonu gidecekseniz aslında bunu almanızı tavsiye ederim çünkü Rossa ride'ında yaklaşık 45-50 dk bekleyebiliyorsunuz. 

Rossa dışında birşey yok mu diye düşünüyorsanız, var ancak heyecan tutkunuysanız diğerleri o kadar da heyecanlı gelmeyecektir. Park haritasına bu linkten ulaşabilirsiniz: Park Haritası




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder