10 Mart 2013 Pazar

Dubai Ziyaretçileri için Gezi Planı Önerileri

Yazılara bir ara girdi! Sebebi Dubai'ye gelen tatlı ziyaretçilerimiz :) Önce aileyi ağırladık, arkasından da çok yakın arkadaşlarımız Çelik ailesini  :) İş için Dubai'ye bir aylığına gelmiş arkadaşımız Burak'ın da aynı döneme gelmesi müthiş oldu :)

Bu nedenle bu yazının teması Dubai'ye gelen ziyaretçileriniz için gezi planı önerileri!

Perşembe-Pazar gelen ziyaretçiler için plan:
Gün 1: 
- Dubai'ye gelip deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmaca. Birkaç öneri: JBR plajı, Nassimi Beach, The One & Only Mirage, Zabeel Saray.
- Akşam yemeği için Madinat Jumeirah bölgesine hareket. Şehrin içinde şehir keşfetmece, souk (pazar) gezmece. Akşam yemeği için bu bölgede en güzel manzaraya sahip yer bence et yemekleri yapan Meat Co. Önceden rezervasyon yaptırıp suyun yanında masalar da oturmak lazım. Burj Al Arab manzarası bu bölgede çok güzel. 
- Yemek sonrası Madinat Jumeirah'ın hareketli barı Trader Vic's'de değişik kokteyller deneyip canlı müzik dinlemece. Denenmesi gereken kokteyller: Mai Tai, Puka Puka.
- Hala enerjiniz varsa Marina Yacht Club'ın içinde Aquara Lounge'a uğrayıp eşsiz marina manzarasında müthiş müzikler dinleyerek açık havada dans etmece!

Gün 2:
- Kahvaltı sonrası Kite Beach'e hareket. Burada su ve plaja ait her tür sporu yapma imkanınız var :)
- 15:00-22:00 arası Çöl Safari. Çöl Safari için bir çok firma var. Benim denediklerim Desert Rangers ve Arabian Night Tours. İkisi de iyiydi, Arabian Night  Tours'un kamp alanı biraz daha iyiydi diyebilirim. Bu turlarla çölde gün batana kadar safari yapıp fotoğraf çekme şansı yakalıyorsunuz. Tur firması akşam olunca  çölde bedevi kampına sizi bırakıp burada tanoura dansı, dansöz gibi showlarla açık büfe yemeği sunuyorlar. Yemek çok iyi değil ama ortamda idare ediyor. 22:00 gibi de evinize bırakıyorlar. Ayrı bir yazıda daha detaylandıracağım safariyi. 
- Çölden sonra hala gücünüz varsa Dubai'nin gece mekanlarında devam etmece. Önereceğim yerler için şu yazıma bakabilirsiniz: Dubai'de Gece Hayatı!

Gün 3:
3. gün kalınan gün sayısı kısa olunca kritik. Çöl safari örneğin yapılmadan gidilmemesi gereken bir deneyim. 
- 3.güne önereceğim aktiviteler ise daha çok kişisel zevk ve tercihlere göre, bu nedenle 3 alternatif olarak şunları önerebilirim: 
  • Marina'dan özel tekne kiralayıp ya da mevcut tekne turlarına katılarak Marina kanallarını, Atlantis Oteli, Palm bölgesini ve Burj Al Arab'ı denizden yakından görme ve fotoğraf çekme imkanı 
  • Atlantis Otel'in içinde yer alan Aquaventure su parkı veya Burj Al Arab'ın içinde yer alan Wild Wadi su parkına gitmece 
  • Abu Dhabi'de yer alan Ferrari World'e gitmece. Burası Ferrari severler için bir cennet, hem tüm modelleri yakından görüp belli simulasyonları kullanabiliyorsunuz hem de dünyanın en hızlı roller coasterına binip F1 pilotu hızını ve adrenalinini hissedebiliyorsunuz.
- Akşam ise Dubai'nin en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall'u ziyaret. Alışveriş imkanı. Akvaryumun belli bir kısmını da ücretsiz görebilirsiniz. Akşam yemeği mutlaka Fountain Show'u izleyebilecek restaurantlardan birinde yenilmeli. Fountain Show Dubai Mall'un dış alanında yapılan ışıklı, müzikli bir su gösterisi. Akşam 18:00'den 22:00'ye kadar her yarım saatte bir izleyebilirsiniz. Aynı alanda dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı da görüp fotoğraflama imkanınız var. Fountain Show'u güzel izleyebileceğiniz restaurantlar: Carluccio's, Scoozi, Wafi Gourmet, Ping Pong, Karam Beirut, Vapiano. 

Gün 4:
Geri dönüş günü olduğu için son alışverişler için Dubai'nin ikinci büyük alışveriş merkezi Mall of Emirates ziyareti. Alışveriş merkezi içinde yer alan kayak pistini de burada görebilirsiniz. 

Daha da çok günü olursa ziyaretçilerinizin Palm ve JBR bölgelerini daha detaylandırabilirsiniz!

Bol ziyaretler, gezmeler ve Dubai'de keyifli dakikalar dileğiyle!

Not: Burada bahsettiğim aktivitelerin her birini de ayrıca daha detaylı bilgiler vererek yazacağım, takip etmeye devam edin ;)


3 yorum:

  1. Bence bu turun bir bolumunde eski sehir deira da gorulmeli, tam bir dubai fotografi kisinin kafasinda olusabilmesi icin

    Rasasiyi de yazalim lutfen binilen abralari da...

    YanıtlaSil
  2. Tam da perşembe-pazar ziyaret edeceğim Dubai'yi. Bu ve diğer yazılarınızdan yararlandım, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil